maanantai 28. elokuuta 2017

Soppaa metsän kätköissä

Pieniä mustikkasuita metsässä.
Tänäkin maanantaina tiemme vei metsään. Meillä oli mukava suunnitelma ottaa lounaskeitto mukaan ja aterioida retkellä. Näin metsästä ei tulisi niin kiire takaisin päiväkodille. Aikaa olikin tällä kertaa metsässä runsain mitoin. Ehdimme leikkiä vapaasti, syödä keittoa, leipää ja maitoa sekä pitää lasten kokouksenkin; "lasten neuvoston".
Keiton jakamista lautasille.

Taitavasti lapset osasivat syödä ilman pöytää ja tuolejakin. :D 

Nakkisoppaa lounaaksi.
Kylläpä se ruoka maittoikin metsässä. Lisää haettiin monta kertaa.

Lasten neuvosto kokoontui ensimmäisten kerran pitkän puunrungon päällä. 
Uusi varhaiskasvatussuunnitelma pitää sisällään ajatuksen lasten entistä suuremmasta osallisuudesta omaan arkeensa päiväkodissa. Toki heidän toiveitaan, ajatuksiaan ja murheitaankin kuullaan päivän mittaan erilaisissa tilanteissa, mutta jotta niitä tulisi myös kirjattua muistiin, olemme päättäneet muutaman viikon välein järjestää lasten oman kokouksen, "lasten neuvoston". Lapset saavat kukin kertoa ajatuksiaan ja toiveitaan päivien sisällöstä ja tekemisistä, kertoa millaisia leikkejä toivoisivat päiväkotiin lisää ja mikä mieltä on mahdollisesti painanut. Tänään harjoittelimme tällaista kokousta ensimmäisen kerran ja hienosti se lapsilta sujuikin. Monella juolahti mieleen kaikenlaista asiaa ja ylös saatiin kirjattua ideoita, joihin aikuiset voivat sitten tarttua suunnitellessaan ohjelmaa tuleviin syksyisiin viikkoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

vko 21

Tällä viikolla on totisesti retkeilty!  Maanantaina lähdimme porukalla kyläkaupalle jäätelölle Mansikkatuutit maistui ja aurin...